Thursday, 28 February 2013

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice - 12

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 10

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 9

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 8

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 7

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 6

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 5

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 4

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 3

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 2

IBPS IT Specialist Officer professional knowledge Practice – 1

 

professional knowledge questions for IBPS Specialist IT Officer

 

1. In order to save a world documents as a web page you need to

[A] Put the appropriate graphics and links on the documents

[B] Save the document in simple text format

[C] Use your web browser as editor and save URL

[D] Save as HTML

[E] None of these

(Ans):-D

 

2. Which of the following displays to the space where the text will be inserted when you type?

[A] Screen tip

[B] Insertion point

[C] Rulers

[D] Office Assistant

[E] None of these

(Ans):-E

 

3. Something which has easily understood instructions is said to be

[A] User friendly

[B] Information

[C] Word processing

[D] Icon

[E] None of these

(Ans):-A

 

4. The copy command saves to

[A] The desktop

[B] The clipboard

[C] Microsoft word

[D] Paste

[E] None of these

(Ans):-B

 

5. An example of non-numeric data is

[A] Bank balance

[B] Examination marks

[C] Real Numbers

[D] Employee Address

[E] None of these

(Ans):-D

 

6. Which of the following displays the button for changing text style, Alignment and size?

[A] Standard toolbar

[B] Status bar

[C] Drawing tool bar

[D] Formatting tool bar

[E] None of these

(Ans):-D

 

7. Arranging of data in a logical sequence is known as

[A] Classifying

[B] Searching

[C] Sorting

[D] Reproducing

[E] None of these

(Ans):-C

 

8. Which of the following tools is not normally used during system analysis?

[A] Program flow chart

[B] Grid flow chart

[C] System flow chart

[D] Question check list

[E] None of these

(Ans):-D

 

9. A single application that combines the major features of several types of application is called

[A] Integrated software

[B] A suite

[C] A combo package

[D] High end

[E] None of these

(Ans):-A

 

10. The word processing task associated with changing the appearance of documents is

[A] Writing

[B] Formatting

[C] Editing

[D] Storing

[E] None of these

(Ans):-B

 

11. I n order to save an existing document with a different name you need to

[A] Retype the document and give it a different name

[B] Use the save as command

[C] Copy and paste the original document to a new document and then rename it

[D] Use windows explorer to copy the document to a different location and then rename it

[E] None of these

(Ans):-B

 

12. It is better to copy a file from as floppy disk, and then open the copy on the hard disk because

[A] A floppy disk is easily moved from one computer to another

[B] you can store more on a hard disk

[C] The computer cannot open a file stored on a floppy disk

[D] Reading a hard disk is much faster and safer

[E] None of these

(Ans):-D

 

13. The best reason that a computer needs to have a hard disk is because

[A] It can then use the same program as computers

[B] It would not work without one

[C] It can store information when it is switched off

[D] It can store information while it is working

[E] None of these

(Ans):-B

 

14. Firewalls are used to protect against________

[A] Unauthorized attacks

[B] Virus Attacks

[C] Data driven attacks

[D] Fire attacks

[E] None of these

(Ans):-B

 

15. The _________ directory is mandatory for every disk

[A] Root

[B] Base

[C] Sub

[D] Case

[E] None of these

(Ans):-A

 

16. ‘WWW’ stands for ________

[A] World word web

[B] World Wide Web

[C] World white web

[D] World work web

[E] None of these

(Ans):-B

 

17. Which of the following is NOT associated with computer?

[A] Bit

[B] Binary

[C] Pencil

[D] Mouse

[E] Screen

(Ans):-C

 

18. ‘MICR’ technology used for clearance of cheques by banks refers to____

[A] Magnetic ink character recognition

[B] Magnetic intelligence character recognition

[C] Magnetic information cable recognition

[D] Magnetic insurance cases recognition

[E] None of these

(Ans):-A

 

feel good about this material drop a comment for us

4 comments:

aditya said...

thank u for uploading

radhi said...

thanku sir, kindly send me to my mail id about it officer material....

Monika Jain said...

thankssss

M Gajendra said...

thanks for sharing this IBPS notification
IBPS Clerk Admit card

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More